Religieus erfgoed terug op de kaart

Architectuur

Het ontwerpen aan religieuze gebouwen is al sinds generaties onderdeel van onze identiteit. Uit de rijke samenwerkingen met religieuze instellingen in het verleden hebben we ervaring en deskundigheid opgebouwd die we vandaag de dag nog steeds inzetten voor projecten in de ouderenzorg en het onderwijs.

Des te leuker is het als deze projecten in de vorm van het opnieuw bestemmen van religieus erfgoed weer op ons pad komen. Zo zijn we in Boxmeer gestart met het voorbereiden van de verbouwing en renovatie van een kloostervleugel. En ook in Nijmegen zijn we uitgenodigd voor de verbouwing van een klooster. Hierin verzorgen wij het ontwerp- en tekenwerk maar ook het management en bouwtoezicht.

Op steeds meer plekken zijn we aan het werk voor Karmel Nederland, een religieuze orde van broeders en zusters die werkt vanuit een karmelitaanse traditie. Door middel van lokale Karmelgroepen functioneren zij als Centra voor Spiritualiteit. Deze gebouwen blazen we nieuw leven in om weer jarenlang huisvesting te bieden aan Karmelbewoners en als plek voor bezinning.