De Vest Hoogeloon

Een groene leeromgeving

Moderne en duurzame aanpak

De nieuwe basisschool De Vest is geen gewoon schoolgebouw, maar een moderne en duurzame leeromgeving zonder vaste klaslokalen. Om dit ambitieuze plan tot een goed einde brengen hebben we de opdrachtgever vanaf haalbaarheidsonderzoek begeleid. Voor dit project hebben we het concept, het architectonisch ontwerp, het procesmanagement en de bouwbegeleiding verzorgd. Hierdoor kon een integraal ontwerp tot stand komen.

Onderwijsconcept met toekomst

Ieder kind kent zijn eigen ontwikkeling. Deze basisschool kan dankzij de open leeromgeving met een totaal andere organisatie aan de slag. Er wordt klasdoorbroken of groepsoverstijgend gewerkt waardoor leerlingen vanuit hun basisgroep kunnen kiezen voor een activiteit in een andere klas of andere plek, zelfs buiten. Zo komen leerlingen van verschillende klassen bij elkaar en leren zij van elkaar.

Verbonden met de natuur

De uitnodigende en natuurlijke buitenomgeving is een belangrijke schakel daarin. Leerlingen kunnen straks vanuit hun onderwijsruimte direct naar buiten naar het groen ingerichte schoolplein. Tegen de gevel biedt een brede luifel de nodige beschutting. De buitenkant van het gebouw is met hout bekleed om daarmee de verbinding met de natuur te bevestigen. Een duurzame leeromgeving waarin kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.


Bekijk fotoboek