Emmaus Heesch

Appartementen voor senioren

In de bestaande zeventigerjaren woonwijk Heelwijk, is op de plek van de voormalige Emmauskerk door ons bureau een wooncomplex ontworpen voor de seniorendoelgroep. Het complex bestaat uit in totaal 74 driekamerappartementen en een parkeerkelder en is gebouwd in gedeeltelijk 3 en gedeeltelijk 4 bouwlagen. Ontsluiting vindt plaats via twee afzonderlijke entrees en corridors waardoor dubbelzijde oriëntatie ontstaat.

Tot in detail

De vervangende nieuwbouw vormt in ruimtelijk concept en qua materiaal- en kleurkeuze een geheel met het aangrenzende seniorenwoningencomplex Emmaus. Het nieuwe complex omvat een gevarieerd scala aan woon-, zorg-, en welzijnsvoorzieningen en beantwoordt hiermee niet alleen de zorgvraag van de bewoners van het complex, maar ook van naastgelegen complex.

Zorg delen

Het complex sluit aan op het nieuwe Zorgcentrum Heelwijk waardoor een beroep gedaan kan worden op zorgverlening, maar waardoor ook het gebruik van de faciliteiten van dit Zorgcentrum mogelijk gemaakt wordt. Op de begane grond is een onderdoorgang ten behoeve van de ontsluiting van het binnenterrein voor de buurt.

Flexibele plattegrond

De woningplattegronden zijn zodanig van opzet dat gebruik door gehandicapten op alle manieren mogelijk is. De extra 3 e kamer is zodanig gesitueerd dat deze desgewenst deel kan uitmaken van de woonkamer maar ook kan dienen als slaap- of rustruimte, waarbij er contact kan worden gehouden met de woonkamer. De appartementen zijn er in 4 plattegrondvarianten en worden gedeeltelijk verhuurd, en voor een deel als koopappartement aangeboden.